Coaching op Leefstijl (CooL)

Wil je je fitter voelen en minder gezondheidsklachten ervaren? Wil je graag afvallen, maar lukt het niet? Wil je beter in je vel zitten? En ben je bereid om hierin begeleid te worden door een leefstijlcoach? Misschien is het CooL-programma dan iets voor jou.

 

CooL staat voor Coaching op Leefstijl. Het programma is gericht op het stapsgewijs verbeteren van het leefpatroon. Zo kun je een blijvende verandering van jouw leefstijl bereiken.

 

Het uiteindelijke doel van het CooL-programma is het bereiken van gewichtsverlies en het verbeteren van jouw lichamelijke fitheid, jouw gezondheid en jouw kwaliteit van leven.

Het CooL-programma is gericht op:

 

Volwassenen met overgewicht (BMI 25-30) met daarbij een verhoogd risico op:

diabetes mellitus type 2 (DM 2), of

cardiovasculaire aandoeningen, of

deelnemers met artrose of slaapapneu.

Volwassenen met obesitas (BMI van 30 en hoger).

 

Deelnemers moeten daarnaast voldoende gemotiveerd zijn om een leefstijlprogramma te doorlopen.

Het CooL-programma bestaat uit:

 

een individuele intake

een basisprogramma (8 maanden)

een onderhoudsprogramma (16 maanden)

een evaluatiegesprek

 

Verspreid over twee jaar volg je in totaal 16 groepsbijeenkomsten en heb je zes uur individuele contacttijd met de leefstijlcoach. Het gehele traject van basis- en onderhoudsprogramma wordt door de deelnemers in dezelfde groep doorlopen. De groep bestaat uit 8 tot 15 deelnemers. Mocht je vragen hebben dan hoor ik ze graag.

 

Belangrijke thema’s zijn voeding, beweging, slaap, stress, energiemanagement, timemanagement, vitaliteit en ontspanning.

Als je meedoet aan het CooL-programma, stel je samen met mij persoonlijke doelen op. In jouw eigen tempo en op jouw eigen manier ga je hieraan werken tijdens het programma. Jij hebt zelf de regie. De vragen die je zelf kunt stellen, zijn bijvoorbeeld:

 

Wat is gezond? En hoe werkt dit voor mij?

Hoe maak ik gezonde keuzes? En hoe zorg ik dat ik die volhoud?

Wat wil ik daarmee bereiken?

 

Zo werk je stap voor stap aan een gezondere leefstijl, die bij jouw past. Ik motiveer en begeleid jou hierbij.

Het programma is opgenomen in de basisverzekering en wordt vergoed door de zorgverzekeraar. Hiervoor is wel een verwijzing van de huisarts nodig. Je kunt jouw huisarts vragen om een verwijzing naar de leefstijlcoach van jouw keuze.

 

Ik werk samen met Humo Zorggroep Oss en Vitaplaza in Oss. Ik bied het Cool programma zowel in het Nederlands als Turks aan.

 

Het programma wordt aangeboden op Locatie: Gezondheidscentrum Vitaplaza, Wethouder van Eschstraat 177 in Oss (gebouw gezondheidscentrum op de rotonde bij het Golfbad)

GLI Cool
Scroll naar boven